urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2009.09.11. 12:14 piknik

Raketta

1984. március 12. Katicás játszótér - A Tzuczwlatsek és a Kajlinger a tornazsákjukban kicsempészett alkatrészekből a mókuskerék mögött összeszerelték a Raketta nevű űrsikló hajtóművét, majd "tessék nézni, milyen szép virág nő a közepén!" "minek a közepén, milyen virág?" "a rakéta közepén, piros virág" párbeszéddel kísérve becsalogatták a napközis Margó nénit, akit aztán a 4.a osztály teljes üzenőfüzet-készletével együtt 14 óra 17 perckor Föld körüli pályára állítottak. A délután hátralévő részében rúgtak 3 gólt (kettőn összevesztek), megették a májkrémes kenyeret uzsonnára, és nem csinálták meg a környezetismeret leckéjüket.

a Madarász utcai Gyermekkórház kertje Budapest -vélhetően- utolsó szocreál játszóterével

2009. szeptember 11. Madarász utcai Gyermekkórház kertje - A délelőtti órákban rozsdás morzsalék hullott a robogótároló előtti füves placcra, ahol pár perccel később egy Raketta nevű űrsikló landolt. Az űrhajó belsejéből nyugtalanító zörgés és csikorgás hallatszott, majd 10 óra 31 perckor az egyik nyílásból előbukkant egy ondolált frizura, amely a kíváncsi földlakóknak a "Tzuczwlatsek és Kajlinger, azonnal küldjétek be a szüleiteket!" hangzatú üzenetet adta át. Mivel a szülők épp nyugdíjas társasutazáson vesznek részt Parádfürdőn, Tzuczwlatsek és Kajlinger az utódaikat küldték be (Tzuczwlatsek II. és Kajlinger Jr., 4.a osztály), mondván, "ilyen Rakettát sem látni már a városban, legyetek büszkék apáitokra!" A leszármazottak a nap hátralévő részében fejjel lefelé lógtak a rakétáról. A Nagy Medvével és a Margó nénivel folytatott küzdelem során rövid időre megszakadt a kapcsolatuk az irányítóközponttal, és lepottyantak. Jelenleg a gyermekkórház sebészetén nem ízlik nekik a májkrémes kenyér. A járógipszüket zsírkrétával firkálták össze, a többi között vázlatos Eu-konform Raketta-tervrajzokkal. Megállapították, hogy a továbbfejlesztett modellhez már nem elegendő egy lombfűrész és egy habverő, így az EuRaketta nevű projekt kivitelezéséhez szponzorok jelentkezését várják.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr691374934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nat 2009.09.14. 10:02:06

de még a kilövés előtt az is volt, hogy Tzuczwlatsek (vagy Kajlinger?) egy alkalommal a Katicáson felejtette a kesztyűjét, amitől Margó néni ideges lett, pedig nem is a Margó néni kesztyűjéről volt szó. Margó néni mindig mindentől ideges volt, és udvarlót tartott a napköziben, mindazonáltal nagyon valószínű, hogy ezzel még nem szolgált rá a kilövésre.

Panó 2009.09.14. 21:37:34

Egyébként a Tzuczwlatsek teljesen hülye, mert elrontotta és kifelejtette a kontrás féket az űrhajóból, ezért mindig csak lábbal lehetett fékezni és koszos lett a cipőm.

piknik 2009.09.15. 12:54:58

@nat: Én meg arra emlékszem élénken, amikor egyszer hegedűóráról tértem vissza a napközibe, és mikor benyitottam, döbbent csend fogadott. Olyan volt éppen, mintha egy hegedűtokos bérgyilkos állna az ajtóban, akitől mindenki frászt kapott. De én nem lőttem, hanem a helyemre oldalogtam, és megkérdeztem valakitől, hogy Mi van? Mire az illető ezt válaszolta: Margó néni dühös, mert nem hoztunk neki télapóra ajándékot.
Na, egész pontosan ezzel szolgált rá az űrbe való kilövésre.

piknik 2009.09.15. 12:55:41

@Panó: Érccccsed meg, hogy a kontraféktől kifarol az űrhajó! Az veszélyes! Olyat nem lehet!
süti beállítások módosítása