urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2010.02.17. 23:06 piknik

Leleményveszély

Az általános iskola 8 éve alatt kaptak a szülők karácsonyra éleit tekintve igen recés, hőre lágyuló műanyagból hajlított cipőkanalat, préselt faforgácsból lombfűrésszel kimetszett hörcsögkörvonalat, csirizes szélű bűvészlapkákat, keresztöltést imitáló díszítéssel ellátott textil könyvbugyrot, technokollal ragasztott dombor könyvjelzőt, szemkörnyékre szögheggyel bökő periszkópot, berogyó oldalú papírdobozt, valamint gally-tutajt lepedővitorlával. Mindezek a technikakönyv útmutatásai alapján készültek, tanári felügyelet alatt. A felsorolt tárgyak közül némelyik használható volt, de legalábbis ártott.

Takarít a tavasz, imitt-amott már vizet áraszt. A hócsúszásveszély-jelző dizájn szezonja ez. A vészjelző készítésének útmutatásait ugyan nem tartalmazta a technikakönyv (így a szülők sem könnyezhettek meg ilyesmit fa alatt), de a milljom órában véghezvitt hajlítás, fúrás, vésés, fűrészél-nyikorgatás kreativitás-fejlesző hatásának köszönhetően felnőtt korunkra sem jövünk zavarba a kihívásoktól, így tele van a város leleményesebbnél leleményesebb modellekkel. A fenti munka a minimáldizájn megtestesítője Óbuda szívében. Mert mit követel az élet? Lécet, szeget, kalapácsot, kartonpapírt és filctollat. Előkelőbb kerületekben azonban teljes járdaszakaszokat elkerítő ipari műanyag szalag védi a gyalogost a járdahasználattól. Máshol megengedik a járdahasználatot, de csak saját felelősségre (beleegyező nyilatkozatot nem kell aláírni). Viccesebb városrészekben hókupacok tetejére helyezett A5-ös méretű táblácskán, 12-es betűmérettel vezetett 8-10 sorban értesülhetünk a hóomlás veszélyeiről. Brutálisabb utcákban járdaközépen szétplaccsanva kinyiffant jégtáblák látványa jelzi a vészt. Annak eldöntése, hogy azok spontán omlás következtében, avagy formabontó kreativitás-megnyilvánulás keretében placcsantak-e ottan szét, maradjon az élménybefogadó feladata.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr501767773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nat 2010.02.18. 08:43:37

Szórakoztató ilyenkor az utcán sétálni, és egyben életveszélyes is, mert az ember vagy a járdán halad (kapucnijába eshet egy jégtömb), vagy a járda és az úttest között éktelenkedő hókupac tetején halad (hirtelen szétcsúszhatnak a lábai és nagyon megüti azt, ami a lábai között van), vagy az úttesten halad (nem szorul magyarázatra). Hanem hogy tényleg miért is kellett lombfűrésszel hörcsögöt kontúrozni, bezzeg egy rohadt tükörtojást máig csak úgy tudok megsütni, hogy a felülnézete olyan lesz, mint egy gyűrött rongy.

4Medve 2010.02.19. 03:07:14

Ezt kérem szépen tudhatná: azért kellett hörcsögöt kontúrozni (amit csak az csinálhatott, aki a tükörtojást sikeresen abszolválta), hogy azután 25 évvel később ugyanezt meg tudjam csinálni medvéből is, és így lehessen medve alakú szalvétatartónk, arra az esetre, ha tükörtojást eszünk.

Ön bizonyára hiányzott a tükörtojásnál. Ennek egyenes következményeként nincs medve alakú szalvétatartója sem. Ugye?

nat 2010.02.22. 08:48:08

Medvealakú szalvétatartóm nincs, de hát bármikor csinálok magamnak, előképzettségem okán. Ugyanúgy, mint vaníliaillatú műanyag cipőkanalat. Hasznos dolgok ezek, mert bármikor kellhet hirtelen egy vaníliaillatú cipőkanál. A rakott krumplinál meg marad az izgulás, hogy jól fog-e sikerülni. Mert azt nem kellett csinálni annak idején. (Jól sikerült.)

piknik 2010.02.22. 20:19:52

Rakottkrumpliiiiiiiiiiiiiii? Rakottkrumplit csinált? Ne hülyüljön! Ha nem hülyül, akkor esetleg van még abból a rakottkrumpliból?

nat 2010.02.23. 08:39:07

Már elfogyott, mert valóban igen jól sikerült. Erre mondják, hogy szűz kéz szerencséje. Legalább a sütőt is leteszteltem egyúttal. Aszittem ugyanis, hogy villanysütő, de amikor kinyitottam, láttam ám, hogy nem. Na hát az ilyesminek nem lenne szabad nagy meglepetésnek lenni 35 évesen, ha annak idején nem a vanilíaillatú műanyag cipőkanállal foglalatoskodunk, miközben a Szakolczai U-szöget dobott az aktuális Modern Talking slágert éneklő Turányi Zsófi szájába (véletlenül, mint utóbb állította).
süti beállítások módosítása