urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2009.03.13. 18:51 piknik

A dabasi pesti nők

-Penge kell?

-Miért pont penge?

Erre a reakcióra biztosan nem számított a kósza árus a dabasi vásár bejáratánál, de ne lepődjön meg az, aki négy nőnek próbál valamit eladni. Pláne, hogy a nők Pestről érkeztek. Suzukival, amelynek az utasterében előző nap még egy fél disznó utazott.

-És véres volt?

Így reagáltak a nők, a pestik, amikor birtokukba került az információ. A pengést felvették a csúnyaemberek-listájukra, mert sértette a hiúságukat a feltételezés, hogy nekik bármilyen okból pengére lenne szükségük, majd bevetették magukat a vásári forgatagba.

Figyelem, a hangosbemondó bódéja mellett egyet fizet, kettőt kap kürikari akció van, kóstolják, nagyon finom!

A négy nőt azonban elsősorban a lóvásár érdekelte. Még olyan tájidegen elemet, mint a pesti nő a lóvásárban! Érezték, hogy a Mit eszik ez az állat? kérdés nem elég szakértői, ezért csak a Milyen karakteres orra van ennek a lónak! megjegyzést kockáztatták meg halkan, egymás közt.

Copyright © NAT, 2009

Figyelem, sültgesztenye kapható. Azon gondolkozom, hogy a gyerekek talán még nem is ettek sültgesztenyét. Vegyenek hát nekik, mert sültgesztenye kapható.

Ez a mangalica? Az egészséges. De akkor eszükbe jutott a fél disznó a Suzukiban, úgyhogy inkább a kiskecskét csodálták.

Figyelem, a hangosbemondónál, itt nálam, lehet hirdetni. Jöjjenek, és bemondom, mit és hol lehet kapni. Például a bódé mellett egyet fizet, kettőt kap kürikari akció van.

Mit vettél? Agyagpatkót. De minek, ha igazi is van? Jaaa...most már mindegy. A nők, a pestik, továbbmentek a ruhasoron, és ennek kapcsán fogalmazódtak meg bennük a következő kérdések: Mikor viselt Ön utoljára műanyag, virágmintás otthonkát? És tervezi, hogy viselni fog? Mert a dabasi vásárban több színben kapható. Gondolkozott-e csillámos farmerben eddigi élete folyamán? Mert a dabasi vásárban biztosan olcsóbb. Érezte már szükségét, hogy hideg estéken párducmintás pokrócba csavarodjék? Mert a dabasi vásárban zászlóként leng a szélben többféle pokrócmodell. Beszippantotta a retro-kötöttmellény divat? Mert a dabasi vásárban kapható mellények nem olyanok, mintha a '80-as évek stílusirányzatára hajaznának, mert ezek valóban a '80-as évekből valók. Hanem akar-e birtokolni kifogástalan fazonú, ám valószínűleg annál inkább kifogásolható eredetű bőrdzsekit? Na ugye, hogy van keresnivalója a pesti nőnek a dabasi vásárban! Ezen felül minden placcon zokni-, melltartó- és bugyiakció, szolid és meghökkentő mintázatú harisnyanadrágok, kötöttsapkák, kupacból túrható nyári szandálok.

Figyelem, most minden árus figyeljen ide, elmondanám, hogy a vásárban zsebesek dolgoznak. Legyünk nagyon óvatosak, minden értékünkre vigyázzunk, mert nagyon dolgoznak, a ruhapultoknál se hagyjunk elől semmit. Vigyázzunk tehát!

A pesti nők a vásár geometriai középpontjában álltak, és már több perce hallgattak. A füvön egy franciaágy nyugodott, mellette egy kanapé, aztán egy 6 személyes étkezőgarnitúra. Ez egyben bútoráruház is? De milyen szatyorral kell ide jönni, hogy ezeket a bútorokat hazavihesse az ember? A pesti nők azóta sem értik ezt, mert az ő Suzukijuk biztosan nem bírja el a duplaágyat...már a fél disznó számára sem lehetett komfortos a hátsó traktus.

Figyelem, vásárolni is szabad ám! Számlát kérésre adunk.

A pesti nők a vásár legtávolabbi sarkában indiánokat találtak. Tényleg, pont kínai árusok nincsenek? Hát Dabas már túl messze van Kínától? Másfél percen belül azonban a kínaiak is felbukkantak, egy erdélyi árus mellett bizonygatták, hogy minden olcsó.

Figyelem, a bódé mellett egyet fizet, kettőt vihet sült...vagyis kürikari akció van, kóstolják meg!

A pesti nők nem vettek skorpió alakú sörnyitót, traktoralkatrészeket, targoncát, törpenyulat, nyelven pattogó cukorkát, fából-faragott-falra-akasztható-meztelen-nőt kerettel, személyigazolvány tokot, fatüzelésű kályhát, tacskómintás sárlehúzót, kakast, hasán órát viselő gipszembert ijesztő műanyag szemekkel, lufit, párnahajat, fonott kisszéket, késkészletet, fejnagyságú fakanalat, háziáldást és szőnyeget. Vettek viszont 1600 Ft-ba kerülő pettyeslábost 1500-ért, mert antipatikus volt a terebélyes asszonyság, aki árulta. És vettek 600 Ft-ba kerülő vesszőkosarat 800-ért, mert aranyos volt az öreg bácsi, aki árulta.

 

Copyright © NAT, 2009

-Penge kell?

A kósza árus ekkor végképp rákerült a pesti nők listájára.

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr371000537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kollegina 2009.03.15. 17:14:16

Könyörgöm, árulja már el, Kollegina, mi az a kürikari, mert ezzel fogok álmodni!

piknik 2009.03.15. 20:11:20

Kollegina! Hát hol él maga? Minden dabasi (és egyébként minden pesti is) tisztában van vele, hogy a kürikari a kürtöskalács energiatakarékos neve. Persze némi torzuláson esett át, hiszen helyesen kürikali lenne, de ilyen a nyelv, nincs mit tenni.
Javaslom, sűrűbben látogasson haza, mert kimarad minden nyelvtorzításból. Akkor aztán hogy fogunk kommunikálni egymással?

nat 2009.03.16. 09:35:02

Ha a lábas 1500 volt, akkor én nem jártam rosszul a Playboy parfümmel, amit alku nélkül 1300-ért vettem. Hanem azt sajnálom, hogy a kürikarit kihagytuk, meg hogy nem vettünk kakas formájú, ragacsvörös nyalókát szálkás hurkapálcán. Lesz miért visszamennünk!

Az agyagpatkóhoz még annyit, hogy későbbi tulajdonosának az csúszott ki a száján, amikor megpillantotta: "jé, ez olyan, mint egy fasz" (pardon), és be kell lássam, igaza van, megállapítása pedig egyszersmind arra is rávilágít, hogy igenis van keresnivalója négy pesti nőnek a dabasi vásárban.

kollegina 2009.03.16. 15:06:54

@piknik: Arra kérném, kedves Kollegina, hogy énvelem ősmagyarul kommunikáljon majd, hogy ne érezzem magam teljesen éliennek. Félek, hogy teljesen kicsúszik a talaj a lábam alól a kürikarik, (nap)szezsók, barinők és uncsitesók világában...

Különben ahogy törtem a fejem, éjjel megjelent előttem a kürikari valószínű kinézete: olyasforma édesség, már alakra, mint a sulyom termése. Tudja, amibe vízitúrán szokott lépni az ember, főleg a Tiszató környékén. Bugyirózsaszín, bilikék és haloványzöld, talán citromsárga színekben vegyest fordul elő, ízhatásra a vattacukorra emlékeztet, de annál keményebb.

piknik 2009.03.16. 19:56:44

@kollegina: A napszezsót még nem is hallottam. Pesti létemre le vagyok maradva! Ja, de én budai vagyok, akkor azért. Na, majd holnap átkelek a Dunán, belehallgatok a körúti népek beszédjébe. Múltkor kiröhögött engem egy 14 éves kitűnő tanuló, mikor nem tudtam mire vélni az "olyan gyík vagy" kijelentést. Az világos volt, hogy meg kell sértődni, de nem tudtam, hogy miért.

Ennek a sulyomnak utánanézek, de különböző színű és ízű változatait "sulyi" néven le kellene védetnünk, és stratégiailag kiemelt helyszíneken (céllövöldék vagy körhinták mellett, esetleg az SZTK legforgalmasabb rendelőinél) árulhatnánk. Mit szól? Kéne hozzá egy zenés szlogen! Gondolkozzunk!

piknik 2009.03.16. 20:21:42

@kollegina: Na, itt is van:
www.tisza-to.hu/index.php?pg=sub_325

Viszont le kell mondanunk a sulyom (sulyi) étkezési célból történő forgalmazásáról, mert védett növény. Subával halászható, és héjának főzete elűzi a bolhát.
süti beállítások módosítása