urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2010.05.20. 11:40 nat

Emberek cipőben

 

 
 
Feltűnő, modellalkatú fiatal nő a Deák téri mozgólépcsőn. Legutóbbi divat szerint kiválasztott feszülő farmernadrág és csípővonalig érő, a hátat szabadon hagyó laza felsőrész. Tökéletesen divatos, laza hullámokba rendezett hosszú frizura, minimum 40 perc alatt elkészíthető, hibátlan smink. Nagyméretű, kézben hordható táska a legfrissebb trend szerint. Látványos műkörmök. Öntudatos, enyhén lenéző pillantás.
 
Plázakirakatból való, abszolút menő, extra magas sarkú cipő. Piszkos.
 
 
 
Fiatal, ambiciózus megjelenésű férfi a Kossuth téren. Hosszanti csíkozású, eltalált szabású, drága öltöny. Feltűnően jó minőségű, szépen vasalt ing. Finom fényű, erőteljes színű, anyagában mintás nyakkendő, nagy műgonddal megkötve. Biztos kézzel kiválasztott szemüvegkeret. Hibátlan bőr aktatáska. A nélkülözhetetlen ember magabiztos pillantása.
 
Nívós bőrcipő, feltehetően olasz modell. Piszkos.
 
 
 
Középkorú, dauerolt hajú asszony a 2A villamoson. Néhány évvel korábbi divatot idéző, részben poliészter alapanyagú női kosztüm. Anyagában kissé elsárgult fehér blúz. Arany karika a fülben. Jellegtelen műbőr retikül, többször használatos (és láthatóan többször használt) papír reklámtasak, benne parizeres szendvics és csillogó-színes papírborítós regény. Enyhén réveteg, de feltétlenül stabil kispolgári értékrendről árulkodó pillantás.
 
Leértékelésből származó, fazontalan műbőr cipő félmagas sarokkal, az orrán csiricsáré csattal. Piszkos.
 
 
 
Idős, ősz hajú úr az Arany János utcában. Szerény, de kifogástalan minőségű nadrág és zakó. Klasszikus szabású, nem hivalkodó ballon, enyhén színét vesztett, aprómintás selyem férfisál; régi darabok. Finom bőről készült, ódivatú férfikesztyű. A sokat megélt, de a világ dolgainak folyását már egyre kevésbé értő ember mély pillantása.
 
Letűnt kort idéző, kifogástalan állapotban megőrzött bőrcipő. Csillog.
 
 
 
 
 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr932017659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piknik 2010.05.21. 21:34:04

Az enyém is koszos ám. Általában. Mentségemre szóljon, hogy minden reggel és este kavics-por-sár elegyében tapodok a járda nélküli utcánkban, ahol az autók leszorítanak az aszfaltról. Úri lócsiszárral (ha bever sárral) nem pörölök, de nem is törlöm le.

4Medve 2010.05.22. 14:36:06

Azt hiszem, a cipőfényezés olyan, mint a kocsimosás, ritkán érdemes. Ha reggel kifényesítem (amit általában nem teszek meg, csak letörlöm róla a koszt), akkor mire a munkahelyemre jutok - de néha már a falu főutcáján lévő buszmegállóig is -, koszos lesz. Ha olyan helyre megyek, ahol számít a megjelenés, viszem magammal a "villám-fényezőt", és közvetlenül érkezés előtt alkalmazom.

A másik, hogy vannak emberek, akiken nem fog a kosz, izzadság, sár, képesek akár vállfaként viselkedni. Édesanyám volt főnöke, Böcker úr volt ilyen: bemászott a raktárban a dobozok közé, vagy a pult alá, és úgy jött elő, mint akit frissen mosva és vasalva húztak ki a szekrényből. Hogyan csinálta, rejtély.

nat 2010.05.31. 15:19:45

lehet, hogy csak nekem mániám ez a dolog a cipőtisztítással? attól kapok gutaütést, amikor kikent-kifent belvárosi cicababákat látok olyan cipőben, amin látszik, hogy nem az elmúlt tizenöt percben lett piszkos, hanem az elmúlt másfél hónapban. tény és való, budapestnek megvan az az érthetetlen sajátossága, hogy még az V. kerületben sem lehet három lépést úgy megtenni, hogy az ember ne legyen térdig egy merő mocsok. de ha valaki minden indulás előtt áttörli a cipőjét, többé-kevésbé felveheti a harcot a kosszal. ha az átlagos járókelő olyan piszkos ruhában járna, mint amilyen piszkos cipőt a lábára húz, hát nem tudom, hogy néznénk ki... igénytelenség made in eastern europe?
süti beállítások módosítása