urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2010.03.06. 01:34 4Medve

National Car Testing System

Így, csupa nagy bötűvel. A közúti járművek 2000-ben (!) bevezetett, kötelező, időszakos műszaki vizsgája (kivéve, ha a kocsi elég öreg :-), vagy ideje java részét nem a főszigeten tölti). Ez először az új kocsi regisztrálásától számított 4. évben kell, utána minden 2 évben. Ha a gépjármű import (mint a miénk), akkor a regisztráció után elvileg azonnal: 48 óra alatt készül el a törzskönyv, onnantól lehet időpontot kérni online.

Na itt akadtam én el: először be sem engedett a rendszer. 24 órával később beengedett, de időpontot azt sehol nem találtam a következő 3 hónapon belül. Nem csüggedtem, van időpontkérő telefonszám, hát felhívtam. Néhány órával később még mindig nem sikerült élő embert teleponvégre kapnom, a számítógép pedig nem értette a problémámat. Még mindig nem csüggedtem, hisz van e-mail cím is megadva, ott is lehet időpontot kérni. Kértem. Ezt a választ kaptam:

"Dear Peter,

 

We are fully booked at the moment. I have put your file on the callback list for Blarney and we will you an appointment in the post.

 

Best Regards,

Lorraine


p.s Please be aware that you can now book online at www.ncts.ie"

Azon kívül, hogy a kávé keresztben megakadt a torkomon, hirtelenjében csak annyit tudtam reagálni, hogy Blarney a megye északi részében van, én pedig délkeleten lakom, félúton két másik vizsgaállomás (Little Island és Youghal) között, tehát ez nem annyira lesz jó. Aztán itt egyelőre el is akadt az ügy.

Tehát: műszaki vizsga nélkül a kocsi nem közlekedhet. Vizsgaidőpont pedig NINCS, és kész. Bocs, tele vagyunk. Tehát mint a jogszabály betartásában akadályoztatott polgár ezt a levelet szépen kinyomtattam, a kesztyűtartóban tárolom, és ha a rendőr megkérdezi, miért nincs vizsga az autón akkor azt felelem, hogy ezért. Meg hogy a brit vizsgája szeptemberig érvényes (amit elvileg az ír rendőr nem ismer el, de gyakorlatilag talán mégis, ha már ír vizsgára vinni lehetetlen).

Végkövetkeztetés: a rendszer nem működik, de ezt tudják, és kit érdekel? Meg tudjuk magyarázni...

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr81812967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piknik 2010.03.08. 21:45:55

Egyszer megszólított az adóhivatal. Azt hittem, párbeszédet kezdeményez, ezért válaszolni próbáltam. Telefonon, email-ben, postán küldött levélben, személyesen benyújtott nyomtatványban stb. Aztán megint telefonon és megint stb. Nem lett belőle párbeszéd. A végkövetkeztetés ebben az esetben csak részben azonos a fentivel: a rendszer nem működik, ezt tudják, de mindenkit muszáj, hogy érdekeljen, viszont képtelenek vagyunk megmagyarázni.
süti beállítások módosítása