urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2009.07.24. 09:01 nat

Hírek

 

Azt hallom a hírekben, hogy mosolydetektorokat szerelt fel a metróállomásokon egy távol-keleti ország közlekedési társasága. A cél: emelni az utasok számára nyújtott szolgáltatás színvonalát. Amikor felveszik a munkát, a közlekedési társaság alkalmazottai egyszerűen ellenőrzik arcberendezésüket a szerkezet segítségével. Ha nem mosolyognak, a mosolydetektor értelemszerűen 0 pontot ad, ha igen, akkor pedig 100-ig terjedő skálán a mosoly szélességének megfelelő pontszámot. "A szerkezet mosolyra ösztönzi az alkalmazottakat, ezáltal az utasok is jó kedvre derülnek, mert mosolygó alkalmazottakat látnak" – magyarázta a közlekedési társaság szóvivője (mosolyogva), háta mögött egy olyan hipertiszta metróállomással, ahol, ha pusztán a higiéniai szempontokat vesszük, ikerszülések sorozatát lehetne különösebb veszélyességi tényező nélkül levezetni.
 
Azt is hallom a hírekben, hogy egyesek a többmilliárdos veszteséggel üzemelő magyarországi közlekedési társaság személyügyi vezetőjének juttatott százmilliós végkielégítés jogosságát firtatják.
 
Az jut még eszembe, hogy jobb lesz most már kikapcsolni azt a televíziót.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr571264468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4Medve 2009.07.24. 11:56:58

Hogy egy tömegközlekedési társaság veszteséges, az természetes, az egész világon mindössze néhány országban van ez másként (Nyugat- és Észak-Európa, illetve Távol-kelet).
Hogy egy tömegközlekedési társaság (különös tekintettel a vasútra) minden jelentősebb állásában a politikusok minden másra alkalmatlan barátai és üzletfelei üljenek, sok helyütt sajnos az is természetes.
Hogy ezek a barátok és üzletfelek annyi pénzt húznak ki teljesítményt nem elváró állásaikból, amennyit csak lehet, és amint csak lehet, nos, az is természetes.
Hogy akinek nem jutott hely odabent, az vitatja ezen pénzek jogosságát, és próbál odakerülni, az is természetes.

Tehát nem értem, min vannak úgy meglepve. De hogy én miért nem vagyok ilyen állásban??? Talán mert amíg ők a politikai elittel való barátkozással voltak elfoglalva, addig én logisztikát, forgalomszervezést és egyéb, a tömegközlekedési társaságok működéséhez abszolút nem szükséges dolgokat tanultam...

piknik 2009.07.24. 13:51:08

A távoli ország metróállomásának a tisztasága semmiképpen sem természetes (egy honi agynak legalábbis). Továbbá, hiába van bérletem, ha egy ellenőr mosolyogva közeledne felém, lehet, hogy menekülőre fognám, mert az is igen természetellenes lenne.

Csak nagyon lazán kapcsolódik ide, de erről eszembe jutottak gyermekkorom szombat délelőtti tánc- és illemtan órái, amikor az izzadságszagú tornaterem koszos linóleumpadlóját csak lábujjheggyel érintő csillogó lakkcipő, színes zakó és díszzsebkendő tulajdonosa két dolgot várt el tőlem: cha-cha-cha közben ne lankadjék a mosolyom, mozgásom pedig megszakításmentesen legyen könnyed. Meg hogy a következő alkalomra vigyek egy almát, mert elkéstem (a késők almával fizettek bűnükért - ennek folyományaként a lakkcipőhöz hasonlóan a tanár fogazata is csillogott). De én a további szombat délelőttökön inkább könnyedén és mosolyogva aludtam otthon. Nem tudok cha-cha-cházni ma sem.

4Medve 2009.07.25. 02:14:36

Pedig szerintem az egyik legjobb tánc, legalábbis a latin táncok közül nekem a cha-cha és a rumba a kedvenceim. Voltak. Amíg volt térdem hozzá:(

nat 2009.07.25. 14:35:52

tessék argentin tangózni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! azt lehet mosoly nélkül (még ha kezdők esetén néha röhögésbe is fullad). és toronymagasan a legjobb zene van hozzá!
süti beállítások módosítása