urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2009.07.18. 00:05 piknik

Óvatos láncfürkész

A Szépvölgyi úton, a HÉV-megállóhoz vezető zebránál tömörültem a minap, amikor balról betüremkedett mellém egy láncfűrész. Inaktív volt, de azért vörös színű. Egy atlétatrikós fiatalember kezében lógott egykedvűen. A lámpa zöldre váltott, a láncfűrész átkelt az úttesten, majd tovahaladt a Duna irányába.

Ma ismét a HÉV-megállónál tömörültem, és egyszercsak a Duna felől egy láncfűrész közeledett. Ugyanolyan inaktív volt, és ugyanolyan vörös, mint a múltkori, de most egy atlétatrikós lány kezében lógott egykedvűen. Megpihent a megállóban, majd tovahaladt a Szépvölgyi úton.

Én ilyenkor nem merek kérdezni, de ötleteim vannak:

1. Idén láncfűrész-szállítmányokat sikerült lenyúlni, ezért a korábbi évek késkészlet-, ágyneműgarnitúra- és pehelypárna árusai ezen a nyáron láncfűrészt kínálnak a budapestieknek. Csak nem a HÉV utazóközönségének. De mit csinál a láncfűrész a Dunában?

2. A mai atlétatrikós lány valójában a korábbi atlétatrikós fiú volt, csak a láncfűrész... De mit csinál a láncfűrész a Dunában?

3. A fiú és a lány egy tradicionálisan behajtással foglalkozó család (az atlétatrikósok) legújabb nemzedéke, a láncfűrész pedig becses munkaeszköz. De mit csinál a láncfűrész a Dunában?

4. A fiú nem bírta már a sok vitát, ezért egy napon láncfűrésszel tért haza, de végül a lány nyert, és még a fiú atlétatrikóját is elvette. De mit csinál a láncfűrész a Dunában?

5. Sem a fiúnak, sem a lánynak (véletlenül mindketten atlétatrikósok) nincs bérlete/jegye, ezért utazási jogosultságukat kénytelenek láncfűrész eszközlésével nyomatékosítani. De mit csinál a láncfűrész a Dunában?

6. Mind a fiú, mind a lány BKV-ellenőr (az atlétatrikó új formaruha), és a bérlet/jegy-követelésüket kénytelenek láncfűrész eszközlésével nyomatékosítani. De mit csinál a láncfűrész a Dunában?

7. Új budapesti divat a láncfűrész alakú sporttáska, amihez atlétatrikó dukál. De mit csinál a láncfűrész-szerű tárgy a Dunában?

8. Fogalmam sincs. Azt pedig a legkevésbé sem értem, hogy mit csinál a láncfűrész a Dunában. Ha valaki meg meri kérdezni az atlétatrikósoktól (és megússza), akkor írja már meg nekem! Köszönöm! Óvatosan azért!

17 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr221252426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nat 2009.07.20. 09:40:52

Jelzem, hogy tőlünk kilenc év előtt valaki tíz percre kölcsönkért egy láncfűrészt. Tekintve, hogy azóta sem hozta vissza, sőt, soha többé nem jelentkezett, elképzelhetőnek tartom, hogy napjainkban Duna-parti sétákhoz használja a készüléket, alkalmasint atlétatrikóban.

piknik 2009.07.20. 14:08:17

Sejtettem én, hogy Ön áll a jelenség mögött!

4Medve 2009.07.20. 21:14:02

Szerintem nem a Dunában lakik a fűrész, mert ott berozsdálna, inkább rakparti búvóhelyet sejtek.
De bármelyik alkalmazást választjuk, én a csatabárdra szavazok. Arra legalább van típusvizsgám...

piknik 2009.07.20. 23:48:35

@4Medve: Mit tartalmaz egy csatabárdra szóló típusvizsga, valamint milyen jogosultságokkal ruházza fel a tulajdonosát? Ezekre vagyok kíváncsi.

4Medve 2009.07.21. 00:21:34

Követelmények:
minimum 15 kilogrammnyi páncélzattal a felsőtesten, éllel vagy tompa véggel egyaránt képesnek kell lenni halálos mértékű csapást mérni az ellenfél fejére, akár jobb, akár bal kézzel, az ezt kísérő harci kiáltás lehetőleg ónorvég legyen, de egyéb germán vagy kelta nyelv is megteszi.
A vizsgán az ellenfél fejét egy bazi nagy, bazi kemény (bazi fás) karórépa reprezentálja.

Jogosultságok: főleg kajarablás.

nat 2009.07.21. 08:13:34

A kajarablás már második osztályban is ment, nekem például a Gulics néha megette a kajámat, pedig nem beszél ónorvégül (legalábbis akkoriban nem vettem észre nála ilyesmit).

Írországban van túrórudi?

Panó 2009.07.21. 09:03:38

Egy bácsi szokott mindenfélét árulni a Komjádi uszoda előtt hétköznap reggelente. A kötelező minimum az elem és a borotva penge volt, de sokszor volt nála valami kiegészítőféle, öv, csatt vagy kendő. Mindig apró kis hülyeségek.
Persze én soha nem vettem semmit, valahogy el nem tudtam volna képzelni, hogy éppen reggel nyolckor jusson eszembe bármit is venni ezek közül. A bácsi persze mindig próbált jobbnál jobb vételi ajánlatokat tenni, de mindig hajthatatlan voltam.
Aztán valamikor két héttel ezelőtt azt látom, hogy egy bazi nagy láncfűrészt lóbál, miközben kedvesen unszol, hogy "vegyen már valamit kedves".
Persze megint nem vettem. De azon elgondolkoztam, hogy miből gondolja, reggel nyolckor talál bárkit is a Komjádi előtt, aki láncfűrészt akar venni?

nat 2009.07.21. 12:24:28

@Panó: hoppá! ezek szerint már ketten is vettek!!!!!!!!! ebből trend lesz, akárki meglássa!!!!!!!!!

4Medve 2009.07.22. 00:07:44

Akkor ezek szerint a youghal-i uszoda előtt hajnali 9 körül már lehet, hogy érdemes lenne kelta mintás csatabárdot árulni? Megjegyzem, lehet, hogy ők is azt akartak venni, de a bácsi az adott pillanatban csak láncfűrésszel tudott szolgálni....

Túrórudi? Van, litván vagy orosz, ebből lehet válogatni.

nat 2009.07.22. 08:51:49

litván tútórudi... te jó isten... remélem, Gerda és Zoe Gustaffson nem fogyasztják!

4Medve 2009.07.22. 09:32:04

Gerda nagyon szerette, amíg róla is ki nem derült, hogy tejallergiás. Más, mint a magyar, és szigorúan étcsokis. Hozzáteszem, hogy a magyar túrórudi voltaképpen az orosz eredeti utánérzése, és eredetileg a kutyának sem kellett Magyarországon, csak azután a Szabolcstejnél módosítottak a recepten (véletlenül beleborult egy vödör citromsav:-)), és utána terjedt el.

piknik 2009.07.24. 19:48:34

Az imént két fiatalember haladt el a házunk előtt. Atlétatrikót viseltek. Az egyik kezében láncfűrész volt. Most kíváncsi legyek vagy aggódjak?

4Medve 2009.07.25. 02:25:50

Ne tessék aggódni, küldöm Bjørnsson-t kedvenc csatabárdjával, majd ő lerendezi őket:). Most úgyis dühös a világra azt hiszem, mert a vizsgálat megerősítette a tejallergiát, így sztrapacska-korlátozásban részesül. Én nem szívesen kerülnék most a szeme elé, mert tán a láncfűrész sem védene meg...

piknik 2009.07.25. 12:15:52

A Bjørnsson-nak mi a női megfelelője? Vagy a vikingeknél mindenki son? Senkinek sincs lánya?

4Medve 2009.07.25. 13:44:23

Bjørnsdóttir lenne, ha még használnák, de ugye Norvégiában már áttértek a fix vezetéknevekre. Izlandon a mai napig a hagyományos formában használják (azaz senkinek nincs vezeték-, csak apai neve) ez esetben Björnsdóttir. De hát a bocsok hosszú távú petiségi versenyt hirdettek, így a -dóttir kevésbé lenne helytálló. A bárd nem női fegyver, de Zoënak is nagyon bejött.

piknik 2009.07.25. 21:31:18

Akkor tehát kire utal a következő megállapítás:
Jancsi fia, Mihály. (Egész pontosan Jancsifi, Mihály, mert a név egy s-sel kevesebbet tartalmaz a kelleténél).

A megfejtéseket várjuk szerkesztőségünkbe. Az első három helyes megfejtő izlandi nevét jutányos áron mondjuk meg. A többiekét piszokdrágán.

4Medve 2009.07.25. 22:23:12

@piknik: Ezt már többen megszívták: például amikor az amerikai hadsereg vadul kereste Keflavík környékén, ki az a Katrín Einarsdóttir, aki a botrányos cikkeket írja - nem jöttek rá szegények, hogy mivel Einar Jónsson lánya amerikai állampolgár, ezért hivatalosan Kitty Johnson néven fut:).
Avagy az egyetlen disco irányzatot képviselő előadó, akinek tetszenek számai (néhány): Páll Óskar Hjálmtýsson, külföldieknek csak Paul Oscar, nekünk vikingeknek csak családiasan Palli.
De nem hiszem, hogy Jancsifi Mihály ősei közt sok viking akadt, nem pont olyan (volt) a megjelenése...

Különben is, köszönöm, de ócsóé' se köll az információ. Tisztelettel:

Björn
süti beállítások módosítása