urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2009.04.06. 11:57 nat

Legyen a szomszédom!

 

A pazar eleganciájú Verecke utcában sétálunk. A budai elit fellegvára ez, elérhetetlen luxus-álom az átlagember számára. Április elejéhez képest szokatlan a meleg, madarak füttyögnek könnyedén-diszkréten, rügyek bimbódznak óvatosan a korai tavaszban. Áldott nyugalom csendje övezi a rózsadombi palotákat.
 
A kíváncsi szemek elől magasra emelt kőfalak fedik el a legnemesebb anyagokból épült villákat. Olyan hely ez, ahol csak véletlenszerűen nyerhetünk bepillantást finom emberek finom életének egy-egy finom mozzanatába, amikor néhány másodpercre működésbe lép egy kertkapu vagy garázsfelhajtó méregdrága automatikája, hogy lehetővé tegye e finom emberek átmeneti érintkezését a kevésbé finom külvilággal.
 
Valamelyik automatika azonban csődöt mondhatott.
 
„Mi az isten f…át csinálsz, nem megmondtam, hogy ne így porszívózd azt a szart?!” – hasít bele az arrogánsan kirobbanó kérdés a rózsadombi levegőbe (igen, itt még a levegő is egészen finom). Egy nyitott kapun át elképesztő méretű luxusautó látszik, egy kiélt arcú, fiatal nő babrál valamit porszívóval, mellette egy smukkal gazdagon felszerelt, tömegnövelővel és szoláriummal karban tartott férfitest. „Mi a k… szar az a kezedbe’, ha’? Ezzel porszívózod a csomagtartót?! Az egész k… csomagtartót?! Nem látod, b… meg, hogy a por visszaszáll az utastérbe?! Te olyan hülye vagy b… meg, mint a s…em!” „De hát…” „Ne pofázz, b… meg, rakd le azt a szart, nem hallod, b… meg?!”
 
Ne bámészkodjunk. Nem illik zavarni finom ember vasárnap délutánját. Inkább eloldalgunk csendben, tovább a Verecke utcán.
 
 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr461049315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbenedek 2009.04.06. 18:18:00

Mit bámulsz, b+. Nem teccik valami?
Csoda, hogy megúsztad a beszólást...

piknik 2009.04.07. 16:32:33

De lehet, hogy ez valójában utcaszínház volt, amolyan vasárnap délutáni performance, vagy egy alacsony költségvetésű valóságshow. Nem hangzott el a porszívó márkája? Abból megfejthetnénk, hogy melyik cég szponzorálja.

nat 2009.04.08. 11:52:02

Be kell vallanom, még a házszámra sem emlékszem, annyira lenyűgözött a látvány/hallvány. Csak álltunk ott csodálattal.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.10. 17:55:50

A pénz sosem lesz mércéje a kulturáltságnak és civilizáltságnak...

Vajon az asszonnyal beszélt ilyen kedves hangnemben, vagy a bejárónővel?

nat 2009.04.14. 11:53:42

Akkor ezúton kérek elnézést a rózsadombiaktól, és vegyék magukra a leírtakat a Látó hegyiek :-) Mindettől függetlenül, ha jól emlékszem, a Verecke utca visszatérően szerepel a tíz legdrágább budai utca listáján (lakóingatlan négyzetméterár). Gyönyörű a környék, de meg kell nézni, ki mellé költözöl :-)
süti beállítások módosítása