urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2008.12.02. 21:33 piknik

Külvárosi etikett sünöknek

 

Toporog a tél az ajtajában? Ha nem fűt be, vacog? Ha befűt, a számla miatti aggodalomtól vacog? Retteg a karácsonyi kiadásoktól? Ne keseredjen el, van megoldás: LEGYEN ÖN IS SÜN! Személyiségfejlesztő tréningcsomag csak most! Garantált alvás tavaszig! Kezeljen válságot velünk!

  

Az alapvető sünetikett elsajátítása egy igen egyszerű gyakorlattal kezdődik. Növesszen sűrű szőrzetet, majd annak háti és fejtetői részét alakítsa át tüskévé. Ezután keressen egy elhagyatott, széltől védett helyet (lehetőleg ne az ereszcsatorna kifolyásánál), ott üljön avarba és rántsa magára annak tetszés szerinti tartalmát. Ezután pakolja végtagjait a hasához, majd bőrizomzata segítségével gömbölyödjön össze egészen, hogy a lehető legkisebb felületen érintkezzék a külvilággal (igen előnyös, ha Ön legfeljebb 30 cm, és farokhossza sem haladja meg a 4-5 cm-t). Most csukja be a szemét. Lassan zárja ki a külvilágot, s mire tízig számolok, fokozatosan ritkítsa légzését és szívverését, testhőmérsékletét pedig csökkentse 5 fokra. És most maradjon így márciusig.

 

A második gyakorlatot a tavaszi melegedés alkalmával végezze. Ha a külső hőmérséklet tartósan 10-15 fok fölé emelkedi, fokozatosan sűrítse légzését és szívverését, testhőmérsékletét pedig emelje nagyjából 36 fokra. Ha ezt elérte, kezdjen mocorogni, bőrizomzatát renyhítse, majd a gömb formát feledve nyúljon el a talajon. Dobja le magáról az avart, nézzen körül, és ha tiszta a terep, rögtön érezze magát rendkívül soványnak. Haladéktalanul kezdjen el táplálék után kutatni, faljon fel mindent (ismétlem: mindent!), ami az útjába kerül. Naponta többször járjon rá etetőtálakra, ezekbe másszon bele, majd hökkent macskatekintetektől kísérve egye ki maga alól a táplálékot. Vegye figyelembe, hogy kutyák etetőtáljának tartalmát felélni sokkal macerásabb, ilyenkor jól teszi, ha a tulaj séta- vagy munkaidejére időzíti látogatását. Ha testsúlyát még mindig nem találja megnyugtatóan tetemesnek, keressen fel magánlakásokat, habozás nélkül gyalogoljon be az orra után, míg táplálékra nem bukkan. Ha fényképezik, nézzen a kamerába:

 

 

Ha testsúlya nagyjából megkétszereződött, nekiláthat a harmadik gyakorlatnak. Ha Ön hím, eredjen nőstények nyomába. Ha beleütközik egybe, röfögjön fennhangon és folyamatosan. Próbáljon választottja háta mögé kerülni és - a veszéllyel nem törődve -  annak tüskéin felkapaszkodni. Ha Ön nőstény, röfögjön méltatlankodva és folyamatosan. Próbáljon üldözőjétől elmászni, legjobb, ha körbe-körbe gyalogol. Ha Ön hím, kövesse választottját körbe-körbe, a röfögést nem abbahagyva. Ezt műveljék rendkívül hosszan, majd - ha Ön nőstény - hajtson fejet az utókor kívánságának, és lapítsa le tüskéit. Ha Ön hím, örüljön meg ennek (és a felnyársalódás elkerülésének) felettébb, és szintén hajtson fejet az utókor kívánságának. Ha Ön hím, és eme tavaszi napokon az útja egy másik hím útját keresztezi, kezdjen agresszív röfögésbe, fejét hajtsa oldalra, tüskéiből képezzen dárdát, majd szapora lábmozgásokkal rohanjon riválisa felé. Ha az időközben odébblépett, kászálódjon ki a sövényből, és keresse meg a galádot.

 

A fenti gyakorlatok lelkiismeretes végrehajtását követően ősz elején ellenőrizze zsírrétege vastagságát. Ha azt csekélynek találja, falja fel azt is, amit eddig negligált. Októberi kánikulában inszomniásan ténferegjen, novemberi későnyár-keménytél váltakozásokban semmit se értsen. Exkluzív ajánlatunk éghajlatváltozás esetére: Ha Ön még most sem tud aludni, hóna alatt egy füstölt szalonnával költözzön hűtőszekrénybe, és azt állítsa be 0 fokra márciusi felengedéssel. Ekkor dugja ki az orrát. Ha földigiliszta szagot érez, kerekedjen fel. Ha nem, falja fel a hűtőszekrény tartalmát, és aludjon még 1-2 hónapot.

 

 

 

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr3800526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nat 2008.12.05. 11:33:49

A közelmúltban hallottam egy műsort a rádióban, aminek az volt a lényege, hogy egy nyelvész - nem leplezett nyelvművelési szándékkal - szinonimákat keresett a köznyelvben igen elterjedt b...ni kifejezésre. Meg kell jegyeznem, olyan szofisztikált verziókkal még ő sem szolgált, mint a sünök külvárosi etikettjében szereplő "fejet hajtani az utókor kívánságának". Bravo!

4Medve 2008.12.05. 15:27:48

Mi a csudának akarnék én sün lenni? Jobb a barlang, mint az avar? Jobb. Jobb egy kedvesen brummogó nő, mint egy röfögős és szúrós? Jobb.
Jobb a málna, mint a földigiliszta? Jobb. Na ugye. Tehát jobb medvének lenni, mint sünnek. Jobb.

piknik 2008.12.05. 20:16:24

Megvilágítom Önnek: "Sört, b...meg!" Na most szándékoljunk nyelvművelést: "Sört, hajts fejet az utókor kívánságának!" Érzi? Mondjuk megpróbálhatjuk rövidíteni: "Sört, hafuk!" Ez előnyösebb, de a böfögés után a "meg" könnyebben csatolódik. Tüsszentésnél viszont a haaaaa...fuk jön ki jobban. Most szerénykedjek be egy kocsmába javaslattétel végett? "Igyál, b...meg!" Jó esetben ez lenne a reakció. Hanem az ELTE népművelő szak hallgatóinál próbálkozhatnánk: "Meghúztak retorikából, b...meg!" "Sebaj, hajts fejet az utókor kívánságának, ne menj népművelőnek!"

piknik 2008.12.05. 20:25:13

Na de Medve, próbáltad már az avart, a röfögős-szúrós nőt, valamint a földigilisztát? A XXI. századi ember fittségének kulcsa a nyitottság! Ettől függetlenül medvének tényleg jó lehet lenni, csak olyan még nem jött be az előszobába táplálkozni, és nem nézett 1 méterről a kamerámba. Ha megtette volna - attól tartok -, most ő írná le gondolatait, nem én.

4Medve 2008.12.06. 00:37:57

A XXI. századi ember úgy lesz fitt vagy agyalágyult, ahogyan akar. A XXI. századi medve viszont csak kényelmesen él, és azt teszi, ami a génjeiben elő van írva (málna, alvás, ilyesmi).
Olyan nő már volt, aki le akart döfni. Olyan is, aki avarban. Olyan is, aki csigával akart etetni (na jó, gilisztás még nem:)). De minden ilyen esetben kifejtettem, hogy nem medve-kompatibilis dolog ez, tehát nem barlangolunk össze.
Ettől függetlenül ha egy medve ment volna be, jó eséllyel kieszi a kamrát és a hűtőgépet, majd elégedetten dörmögve távozik. Vagy nem, hiszen egy jó fűtött barlang csábító...

Ezt a "hóna alatt egy oldal füstölt szalonnával költözzön a hűtőszekrénybe" dolgot Gerdabocs azt hiszem, élvezné. Több oldal szalonnával.

nat 2008.12.08. 09:46:10

Egy lengyelországi nyaralást felidézve emlékszem azért olyan jelentre, hogy reggel a macik kijöttek az erdőből és az üdülő kukájában matattak. Azoknak mit fog mondani az asszony, ha hazamennek???

4Medve 2008.12.09. 01:16:28

Szerintem azt, hogy brumm. De csak ha visznek haza szalonnát :).
süti beállítások módosítása