urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2008.10.28. 15:10 nat

Óvatosan a távkapcsolóval!

 

Indulnom kell! Indulnom kell! El fogok késni. Na jó, talán belefér egy reggeli. Nem, mégis indulnom kell. Na jó, egy nagyon gyors reggeli. Na jó, közben esetleg megnézem a reggeli híreket. Melyik csatornán is vannak hírek ilyenkor? Itt nem. Itt sem. Na, emberek beszélnek, hátha.
 
Fentiek történnek egy szerda délelőttön.
 
Utólag azt tanácsolom: mindenki legyen nagyon óvatos, ha szerda délelőtt a keze ügyébe kerül a televízió távkapcsolója. Gyanútlan voltam, és egyszercsak egy kereskedelmi csatorna délelőtti magazinműsorának kellős közepén találtam magam.
 
Első téma: szülés utáni depresszió férfiaknál. Ezt először nem is értettem, már férfiak is szülnek, te jó isten, az ember nap mint nap bejár a hivatalba, közben meg elmennek mellette az orvos- és társadalomtudomány legfrissebb eredményei. Hamar kiderült, mégis a nők szülnek, csak a férfiak esnek depresszióba. Hogy hányan, miért, hogyan, arról nem esik szó, kiderül viszont egy sztárpszichológus (már-már médiaszemélyiség) közreműködésével: a depresszió nagyon rossz dolog, és sokat kell beszélgetni. Letaglóz a hír.
 
Második téma: a divatos smink. Éles váltás, de hát ettől magazinműsor bizonyára. Rövidsége ellenére a háromperces blokkban döbbenetes felfedezés kerül napvilágra: különféle divatirányzatok vannak (!), és nekünk kell eldöntenünk, mi áll jól. Ezt azért nem hittem volna!
 
Hihetetlen egy műsor! Informatív, újító szándékú, lebilincselő! Már nem tudok elkapcsolni. Elindultam lefelé a lejtőn! Pedig indulnom kell.
 
Harmadik téma: hizlal-e a gyümölcsjoghurt? Izgalomba jövök. Érzem, izzadni kezd a tenyerem. És én még el akartam indulni! Önként megfosztottam volna magam e létfontosságú információktól!!! Fiatal táplálkozásszakértő beszél arról, hogy bizony-bizony, a gyümölcsjoghurt valóban hizlalhat, legyünk tehát nagyon óvatosak a gyümölcsjoghurtokkal, soha ne mulasszuk el megnézni az összetevőket a doboz hátulján, mert így értékes információkat nyerhetünk… miről… na miről… az összetevőkről! Ez mán döfi!
 
Közben a „műsorvezetők” egyike – erősen sminkelt szőke hölgy – közelről tátott szájjal figyeli hosszan műsorvezetőtársát, ahogy az a szavakat formálja, majd hirtelen átpillant a fiatal táplálkozásszakértőre, és akkor tátott szájjal azt is hosszan figyeli, mintha legalábbis anélkül, hogy közelről a száját bámulnánk, általában nem értenénk, mit beszél a másik. Azon kapom magam, hogy a témára, noha azt vérfagyasztó őszinteséggel tárja a nézők elé a táplálkozásszakértő, már alig figyelek, csak arra összpontosítok, ahogy az egyik műsorvezető a másikat fixírozza, azt hiszem, erre mondják, issza a szavait, ez igen!, ezt eltanulom, így fogok én is – minden korábbinál nagyobb átéléssel – figyelni embertársaimra, amikor azok beszélnek. A következő kérdés felráz a révületből: megoldást jelent-e, ha natúr joghurtot vásárolunk, majd azt otthonunkba térve saját magunk egészítjük ki gyümölcsdarabokkal?
 
Teljesen kész vagyok. Úgy érzem, belázasodtam. Elöntött a tudásszomj. Információt még! Még! Még!

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr47736675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piknik 2008.10.28. 20:06:53

Azt akarom mondani, nálunk a kertben hébe-hóba terem a gyümölcs, de nincs hátulja, így nincsen rajta összetevő. Most az hizlal? Erről mit mondtak? Vagy hogy betelefonálós-e a műsor, mert akkor megtudhatnám közvetlen is úgy, hogy mind én, mind a műsorvezető közelről néznénk a telefonkagylót, hogy az mit mond.

nat 2008.10.29. 11:23:00

A kerti gyömölcsről nem volt szó természetesen. Ahhoz rövid az idő az ilyen magazinműsorban, hogy mélységében kifejtsenek egy ilyen komplex témát. Ccccö, látszik, hogy nem néz magazinműsort! Különben sem valami trendi dolog a kerti gyümölcs, ezt meg kell jegyezzem. Fogyasszon natúr joghurtot, meg bio ápdét izéket.
süti beállítások módosítása