urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2009.08.24. 18:55 piknik

Senkiföldje

A senkiföldje az, ahol senki sem jár? Vagy épp fordítva, ahol túl sokan járnak? A Dózsa György út igazán nem mondható néptelen külvárosi tekervénynek, hiszen haptákban áll neki a Hősök tere, a Felvonulási tér és a Városliget, de amint egy pillanatra elfordul... Egész pontosan a Stadionok felé fordul el arra a pillanatra, a senkiföldje pedig ennél a kanyarnál kezdődik. Élsportolók talán végig tudnak menni egy levegővel a Puskás Ferenc Stadion/Népstadion előtti 500 méteres járdaszakaszon, mindenki más azonban tömény húgyszagot (szemérmetlen hazugság lenne ennél enyhébb kifejezést alkalmazni) kénytelen inhalálni. A győztes csapat szurkolói jelölik meg territóriumukat a meccs után? Ki is nyert ott utoljára, kié most a stadion? A szagelemzésből talán rájövünk, melyik tájék sörét fogyasztották a területjelölők. Itt csak az eső mossa a járdát, száraz nyarakon tehát kerüljük a környéket! Továbbhaladva a kerítés mögött óriás szemétkupac, a járdán pedig egy 5-6 éves forma gyerek kakil az egyik fa alá. Pár méterre tőle nyitott ajtajú lakókocsi. Talán ott időznek a szülei? A kisfiú pár perc múlva két parkoló autó között cigarettázni kezd, közben a 6 sávos utat kémleli. Budapest talán legszebb stadionja és egy jobb sorsra érdemes kezdő élet méltatlan környezetben. Ugye Budapest még nem az a város, ahol ez már nem meglepő?

A Syma Csarnok előtt rendőrök grasszálnak, a pénztár melletti oszlopnál egy ember "olcsóbb" jegyet árul az esti bokszmeccsre. A nézők már gyülekeznek, az autók két sorban parkolnak az út mellett. Vagy talán a Madonna-koncertre mentek a sofőrök? Két tömegrendezvényt sikerült ugyanarra az estére, egymáshoz térben is igen közelre szervezni. Még a fogarasi úti Tesco parkolója is megtelt. Több tízezer ember migrál erre ezen az estén.

A Dózsa György út másik oldala kevésbé büdös, már-már otthonosnak tekinthető. Alszik is valaki a földön. Vagy más okból fekszik ott? Nem, nem, minden rendben, épp a másik oldalára fordul, a Keletiből kifutó sínek felé...

A Novák piac bejárata előtt kétzsáknyi torzsa rothad. Ez elvihető, a piac bódéit azonban mindenki hagyja békén! El ne vigyék! Ne jusson eszükbe! Úgysem sikerülne, hiszen ennek a necczsáknak sem sikerült megmásznia a több sornyi szögesdrótot:

A betonkerítés tövében igazságosan elosztott javak, minden második méterre jut egy-egy kupac. Itt tároljuk a többmilliós forgalmi értékű autóinkat és a már fabatkát sem érő, elnyűtt portékáinkat. Melyiket visszük haza? Vagy ezt a területet szeméttelepnek szánjuk? De nem EU-konform. Sebaj?

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr241335455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nat 2009.08.25. 10:26:37

Fentieket olvasva először azt akartam javasolni, mozogjon szigorúan az ötödik kerületben, vacsorázzék állóhajón eltartott kisujjal, szippantsa a Duna illatát langymeleg későnyári estén, s töltse el háborgó lelkét megnyugvás és elégedettség.

Azonban magam is arra lettem figyelmes, hogy Budapest mintha az utcán hugyozók világvárosává vált volna: kerülettől és procc környezettől függetlenül mindenfelé pisifoltok díszítik az aszfaltot, csinos cipőben a belvárosban is nagy rizikó végigmenni, nyitott orrúban pedig kifejezetten felelőtlenség, én mindig arra gondolok, hogy akár csúf körömfertőzést is össze lehet szedni, és ebédelésből visszatérve kényszeresen lábat mosok a munkahelyi mosdó magányában.

piknik 2009.08.25. 13:19:50

Felhívás:
Várjuk azon cégek és/vagy magánszemélyek jelentkezését, akik szívesen szponzorálnák az állóhajón eltartott kisujjal való vacsorázásainkat (az enyémet + néhány millió további lakosét). Felajánlásaikat az urbánpikniken a jelentkezés sorrendjében fogadjuk. Jelige: Háborgó lelkünket töltse el megnyugvás és elégedettség!
Kérjük ugyanakkor, hogy módjával tolongjanak, le ne fagyjon a szerver!

Hm (törölt) 2009.08.27. 13:48:58

Egy kedves ismerősöm székesfővárosunknak új nevet adott: PisiPest.
Azt hiszem találó!!!

piknik 2009.08.27. 22:34:49

Sajnos én is találónak érzem (pláne olfaktorikusan), a stadionnál tapasztalható töménység esetén pedig még a HugyaPest alkalmazása is helyénvalónak tűnik.
Belgiumban láttam olyan utcai nyilvános WC-ket, amelyeknél X alakban helyezkednek el a falak, így oldalról és elölről takar, hátulról nem. Fenntartási költsége minimális, ingyen lehet használni. Ezt persze csak a férfiak tudják (botrány nélkül) igénybe venni, de -gyanítom- itt is inkább férfiak szoktak az utcára pisilni. A belga persze kevéssé prűd nép, ott egy ilyen alkalmatosság nem okoz megütközést, de ha belegondolunk, nálunk ugyanannyi falnak fordult embert lehet látni az utcán, csak X WC hiányában itt bárhova csurgatnak.

Garlando 2009.08.29. 17:58:40

Ilyen x alakú piszoárok voltak soundon, szigeten, meg a nagyobb rendezvényeken. De azokat üríteni, karbantartani kell, a vandalizmust se nagyon bírják..

4Medve 2009.08.30. 02:21:42

Oh, shit!

(vagy az majd a következő stádium?)
süti beállítások módosítása