urbánpiknik

Ahogyan mi rontunk és javítunk, aztán megint rontunk és megint javítunk...többnyire Budapesten.

Friss topikok

  • arszak: Hello! Hát nem tudom, hogy ki hogy van vele, de az Erste jól csinálja a dolgát…engem megvett a diá... (2013.09.11. 12:28) Személyes adatok védelme
  • nat: mijé? há' mit mijé?! mer' a szlávoknak nehéz az élet, azé'. (2010.12.03. 13:04) Miért?
  • nat: Bár mindenkiben szunnyadna a rendezettségre való igény! Nem úgy nézne ki ez a szegény megtépázott ... (2010.07.06. 11:39) Virágoskert
  • 4Medve: Én meg csak pislogok döbbenten, látszik, hogy rég (nem) jártam arrafelé. Pl. fogalmam sem volt ról... (2010.06.17. 02:06) lacus Amphiteatrum
  • 4Medve: Ezekkel a nyavalyás utasokkal mindig csak a baj van. Há' nehogy má' ne számítson rá! Persze, majd ... (2010.06.12. 01:16) Sucks and the City

2009.04.22. 23:33 piknik

Kedves Lábadiné!

Önt keresik. Nem tudjuk, hogy milyen ügyben, sem azt, hogy ez Önnek jót jelent-e. Még csak azt sem tudjuk, hogy ki keresi (pedig tudhatnánk, ám elfelejtettük). De ha elindul a Király utcán (Budapest) a Deák tér felől, megy-megy, majd elhalad egy betűreklám alatt,

aztán rendületlenül folytatja útját kopott házfalak előtt,

az ajtón elhelyezett tudományos és reklám értékű tájékoztatókra csupán sebtében pillantva,

 

de előttük nem időzve, egyenesen a Boulevard és Brezsnyev galériába jut. Ott lapozza fel a vendégkönyvet, és bízvást megtalálja az Önnek szóló üzenetet: Lábadiné hívjon fel! Alatta telefonszám.

Kedves Lábadiné, mi csak a közvetítő szerepét vállalhattuk fel, de reméljük, hasznára válik ezen információ. Még csak annyit, hogy ha már a galériában tartózkodik, áldozzon néhány percet a kortárs képzelőművészetre, és tekintse meg az Ebből majd csak megélünk valahogy művészcsoport Na ez az kiállítását. Higgye el, érdemes! A befogadott élmény hatására az útközben látottak sem lesznek már annyira megdöbbentőek.

Üdvözlettel,

Urbánpiknik

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://urbanpiknik.blog.hu/api/trackback/id/tr581081110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panó 2009.04.23. 13:24:50

Buutka! A Lábadi Ferencné volt az egyik kiállító, persze, hogy ott keresik!
Egyébként meg nem értem, hogy mi az a fordított L betű az első képen...

piknik 2009.04.23. 14:07:02

Panó kérlek! Te vagy az az állampolgár, akinek nem való a kortárs képzőművészet. Mondom, miért:
1. Aki csak a fordított L betűt nem érti ebből az egészből, az összes többi vizuális élményt viszont kognitíve be tudta szuszakolni a világnézetébe, annak a jövőben már semmi sem fog meglepetést okozni, és a kortárs képzőművész (csakúgy, mint a képzőművész parodista) szája ettől lekonyul.
2. Aki a kortárs képzőművek megtekintése után nem üríti ki elméjét, sőt, hosszútávú memóriájában információtömegeket raktároz, azt nem csapta földhöz eléggé a befogadott élmény, úgy pedig mit sem ér az egész.

Lábadinéval kapcsolatban pedig:
1. Csak hazánkban n számú Lábadiné létezik, és n nem =1 (hacsak az n-1 darab Lábadiné nem ment el mostanában Zambiába oroszlánok által felfalatott populációt képezni). Az üzenet tehát bármely Lábadinénak szólhat.
2. Ha én egy valóságos Lábadiné lennék (nem csak egy paródiaelem), és tényleg alkotnék efféle műveket, amelyeket tényleg kiállítanának, akkor nyitvatartási időben biztosan nem mennék önként a kiállítóterem közelébe, csak ha nagyon fontos dolgom lenne arra (például kiderülne, hogy üzenetet hagytak nekem ott).

nat 2009.04.23. 15:45:22

önök menjenek mindketten infraszaunába (panónak belépéskor fejre vigyázni!), az rendbe fogja hozni mindkettejüket, kitörli a kártékony emlékeket, a fordított L betűvel együtt, amelyre magam sem találtam racionális magyarázatot.

piknik 2009.04.24. 14:51:38

Aztamindenit! Lehet, hogy Lábadiné egy ténylegesen manifesztálódott világhírű domestic(ated) painter? Muszáj annak lennie, ha utcát is elneveztek róla még életében!
Hanem a fordított L betű Lábadiné kézjegye lesz, a fényreklám tehát az ő alkotása.

HUP 2009.04.26. 12:35:04

Lábadinénak szóló üzenetküldés módjához méltó pár lehet az az eset, amikor egy vidéki rádió kívánságműsorának élő adásába betelefonáló nő kihasználja az ebben rejlő lehetőségeket és ezt mondja: "Józsi, ha hallgatod a kocsmában a rádiót, ma ne rúgj be, mert este jönnek hozzánk a Lajosék vendégségbe!"

HUP 2009.04.26. 12:37:42

@piknik: Pikniknek pedig - részben az üzenet közvetítéséért, de leginkább a fenti okfejtésért - figyelmébe ajánlom az Öszödik pecsét című filmet.
süti beállítások módosítása